"Het uiteindelijke doel is optimale revalidatie"

(placeholder)

Sport en Therapie staan centraal bij FysioFit in Oosthuizen en in de Goorn.

Bij FysioFit in Oosthuizen en ook in De Goorn zijn we gespecialiseerd in Fysiotherapie, Manuele therapie, Kinderfysiotherapie, Dry Needling en Echografie. Tevens kunnen wij d.m.v. Echografie met uw klacht nog gerichter aan de gang waardoor er wellicht een kortere revalidatieperiode nodig is.

Ook kan er fysiotherapeutisch getraind worden in ons trainingscentrum in Oosthuizen.

Fyiotherapie


De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijks leven belemmerd worden bij het bewegen. Samen met de fysiotherapeut werkt de patiënt aan meer bewegingsvrijheid en de kwaliteit van leven. Groot voordeel is dat binnen de praktijk de fysiotherapie altijd gecombineerd wordt met oefentherapie en/of trainingstherapie in ons trainingscentrum.

Kinderfysiotherapie bij FysioFit


De kinderfysiotherapie is 'n specialisatie van fysiotherapie en is gericht op het motorisch functioneren van kinderen van 0 tot 18 jaar. Er wordt gekeken naar de normale motorische ontwikkeling van het kind en afwijking of vertragingen daarvan. Een kind wordt doorgestuurd door de huisarts of het consultatiebureau. Het komt ook voor dat een leerkracht of een medewerker op de crèche problemen signaleert. Het kind wordt eerst onderzocht en zo nodig behandeld. Ook kunnen wij met behulp van plagiocephalometrie de afplatting van de schedel meten, welke kan ontstaan bij zuigelingen die veel op hun rug liggen. Als een baby het hoofdje steeds naar dezelfde kant houdt ontstaat er een voorkeurshouding, waardoor deze afplatting kan ontstaan.

Dry Needling


Dry Needling richt op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten.

Dry Needling behoort tot het domein van de fysiotherapeut. Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Indien noodzakelijk worden ook de huid en botvlies met specifieke Dry Needling technieken behandeld om meer effect te bereiken. Meestal is de verbetering direct voelbaar.

Echografie


Met een echo kunnen verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat in beeld gebracht worden. Echo is geschikt om scheuren, ontstekingen, cysten en andere afwijkingen van pezen, spieren, gewrichten, slijmbeurzen op te sporen. Het genezingsproces kan gevolgd worden.


Echo kan behoren tot het normale fysiotherapeutisch onderzoek en kan aangevraagd worden door een (huis)arts in een fysiotherapeutisch consult. U kunt ook op eigen kosten een echo-onderzoek aanvragen bij FysioFit.

Manuele therapie


Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Hierbij richten we ons bij FysioFit op het herstel van een storing in de functie of beweeglijkheid van een gewricht. Vooral de wervelkolom speelt hierbij een centrale rol. Maar ook problemen aan het heupgewricht, zoals artrose zijn goed behandelbaar met manuele therapie waardoor de functie verbetert en de pijn vermindert.

(placeholder)